Cat am luat la bac? Cum am invatat?

Drumul pana la bac..

Nu stiu cum vi s-a parut voua, dar eu cred ca a fost destul de usor la bac anul asta.

Inca de la inceput nu m-au prea interesat rezultatele, pentru ca mi se pare un examen inutil. Trecand peste frustrari personale, cu 2 saptamani inainte de bac mi-am luat concediu si am inceput sa invat. Nu m-am prea omorat cu notitele si cu sutele de exercitii din culegeri, am facut totul in ritmul meu. Totusi, pana sa ajung in punctul asta a trebuit sa scot media 5 la matematica (#misiuneimposibila) cu doi de 4 si 3 in teza. Aveam nevoie de un 7 sau doi de 6 ca sa trec in conditiile in care nu stiam aproape nimic din ce faceam in clasa. Era enervant sa vezi cum se rezolva la tabla exercitii de subiectul 3, trei ore pe saptamana si tu nu stii nici sa faci subiectul 1 si 2. Pana la urma m-a trecut in ultima zi cu doi de 6 dati asa “pe naspa”, dar a fost ok, a facut mult pentru mine ca mi-a dat sansa sa intru in bac (chiar daca nu m-a interesat si nu ma intereseaza nici acum).

Cum am reusit sa invat in 2 saptamani materia pentru 3 probe fara meditatii?

Cu 2 saptamani inainte de bac a inceput lumea sa ma streseze cu invatatul, m-am simtit ca-l dau mai mult pentru altii decat pentru mine.

Apropo, in toti astia 12 ani de scoala n-am luat nici macar o zi meditatii. Asta n-o zic la modu’ “nu-i ok sa iei meditatii”, doar ca sunt hater cu meditatiile.

Multumita unei colege si unui prieten care mi-au aratat chestiile pe care nu le-ntelegeam, n-a fost nevoie decat sa aprofundez singur si sa fiu autodidact.

Am facut o saptamana cam din 2 in 2 zile, cate 2-3 variante de bac la mate (aici imi era ca nu trec). Cand am ajuns in ultima saptamana am inceput sa fac zilnic, am inteles mai multe exercitii si chiar daca luam in jur de 6, lucrurile prindeau cat de cat un sens (stiam sa fac doar subiectul 1 si 2). A venit prima proba la Romana, am citit comentarile la vreo 10 opere si mi-am scris cateva notite cu 2 zile inainte, si in ultima zi am mai repetat inca putin. Totu’ ok, am scris la subiectul 3, caracterizarea lui Ghita din “Moara cu Noroc” vreo 3 pagini, iar la celelalte doua subiecte a fost simplu, ma gandeam ca o sa iau intre 7.50-8.00. Cu o zi inainte de proba de la Matematica am luat caietul si o culegere, m-am urcat in masina unui prieten si am mers undeva pe malul Muresului la umbra unde am tot facut modele de bac (e atat de misto sa inveti in natura, pana si nenorocita de matematica). Atunci am invatat sa fac si subiectul 3, sau macar sa scriu formulele si sa rezolv cat de mult pot pentru a obtine punctaj. Toata treaba cu invatatul a durat cam de la 16:00 pana la 21:00, am ajuns acasa, am mancat si dupa am mai facut vreo 2 variante. A doua zi am iesit din sala cu gandul ca-mi iau bacul pentru ca am stiut si la Matematica si ma gandeam ca iau in jur de 7.50. La Geografie n-am mai invatat nimic, luasem in simulare 8.40 si aveam convingerea ca si daca m-ar fi trezit cineva la 3 noaptea si m-ar fi pus sa fac subiectul, as fi facut minim de 6. Asa ca nu am stat prea mult pe carte, chiar cu o zi inainte m-am apucat de invatat pe la 2:00 noaptea cand am gasit un site, vi-l las si voua (http://geografilia.blogspot.ro/), de pe care daca inveti o saptamana poti lua 10 la bac la geografie si am invatat pana pe la 4:00, am dormit 3 ore si am mers la bac.

In tot timpul asta eram mega curios cat o sa iau, ma asteptam totusi la o nota in jur de 7.80-8.00.

Rezultate:

Astazi au venit rezultatele:

 • Romana: 8.30
 • Matematica: 7.90
 • Geografie: 9.20
 • Medie generala: 8.46

Cam asta a fost la mine cu bacul, desi imi doream doar sa-l iau, nu neaparat cu medie mare.

Va pupa fratele, ne vedem pe facebook!

By | 2017-07-05T16:01:30+00:00 July 5th, 2017|Personal|3 Comments

3 Comments

 1. Rime July 5, 2017 at 4:40 pm - Reply

  Cel mai destept membru Transilvania. Hahaha. Bravo pustiule. Fratii tai sunt mandrii de tine.

 2. Grozilla July 5, 2017 at 6:40 pm - Reply

  Sa nu exageram, zic

 3. Voica July 6, 2017 at 8:30 am - Reply

  :))))) hahahaaaa

Leave A Comment

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.voicamusic.ro/cat-am-luat-la-bac
YOUTUBE
YOUTUBE
INSTAGRAM